VÅR HISTORIA
Redan som 18 åring experimenterade Victor (Bryggmästaren) med bryggningens ädla konst. Han fastnade direkt som så många andra har gjort. Att göra gott öl i garaget var nu inte bara en idé. Hobbyn fortsatte på helgerna i samband med studier och idrott.
Hösten 2015 lämnade han Skellefteå för att läsa Energiteknik på Umeå Universitet. Under två år bryggdes det sporadiskt någon helg i månaden då han hade tid för det. Under den tiden blev han övertygad att han måste prova brygga sina recept åt andra.
Sedan 2017 har han hunnit med att praktisera 8 månader på South Side Brewing Company samt att under 2018 planera och genomföra öppningen av Fermenteriet.
Fermenteriet gör spännande och vågade öl med stor karaktär. De 5 delägarna har stor passion för god öl samt ett stort intresse för den hantverksmässiga tillverkningen av en kvalitetsprodukt.
Samtliga öl är ofiltrerade och opastöriserade samt utan tillsatser.

Michael Jacobsson, Victor Jacobsson, Stefan Wallin, Martin Åkerström,
Urban Lindegren.

Vårt bryggeri har delfinansierats av Europeiska jordbruksfonden. Pengarna har gått till inventarier för att vidareförädla jordbruksprodukter.